Verbindende communicatie

Vind je het weleens lastig je collega(‘s) echt te begrijpen of erger je je regelmatig tijdens een gesprek? Wil je communiceren zonder je eigen behoeften te vergeten? Ben je benieuwd hoe je tegelijkertijd oog houdt voor de behoeften van de ander? Wil je leren hoe je kunt waarnemen zonder oordeel? Wil je ontdekken hoe je lastige situaties in ieders voordeel ombuigt?

Ben je bereid de goede bedoelingen van een ander te leren verstaan; ook als ze zijn verpakt in verwijten? Ben je nieuwsgierig naar Verbindende Communicatie? Dan is deze training echt iets voor jou!

Communiceren is belangrijk in je werk, in je dagelijks leven, in de verbinding met de mensen om je heen is.

Communiceren is lang niet altijd even makkelijk. Je herkent wellicht situaties waarin er gedoe is omdat het mis gaat in de communicatie. Regelmatig roepen we iets, hebben we een oordeel, vinden we wat. En daar zit, als we echt eerlijk zijn, vaak iets heel anders achter.

Alles wat we doen of niet doen, zeggen of niet (durven) zeggen, doen we om een behoefte te vervullen. De intentie van verbindende communicatie is om, doordrongen van dit besef, steeds meer te luisteren, spreken en leven vanuit verbondenheid met eigen en andermans behoeften.

Wat kun je verwachten?

De training verbindende communicatie bestaat uit 2 bijeenkomsten waarin je leert vanuit je eigen ervaringen. De volgende onderwerpen komen zeker aan de orde:

  • De 4 stappen in het model van verbindende communicatie;
  • Jakhalzen- en giraffentaal;
  • Videofragmenten ter verduidelijking;
  • Korte oefeningen uit je eigen leven, al doende ervaren.

Voor wie?

Voor iedereen die zijn/ haar eigen aandeel in communicatie met anderen wil onderzoeken en tools wil ontvangen om de communicatie te verbeteren.

Resultaat

  • Je hebt basiskennis over de basisprincipes van verbindend communiceren;
  • Je herkent je eigen voorkeursstijl in afzonderlijke situaties (jakhals, giraf);
  • Je hebt handvatten voor het toepassen van verbindend communiceren in het dagelijks leven.
  • Je herkent gevoelens en behoeftes achter het taalgebruik

Waar?
OMO-Bureau, Spoorlaan 171 te Tilburg