Je loopbaan als een paar schoenen

Als je loopbaan een paar schoenen zou zijn, hoe zien ze er dan uit?

 In de gesprekken die ik met medewerkers voer maak ik graag gebruik van beelden. Een beeld zegt vaak meer dan woorden en via beelden roep je allerlei associaties op die je anders niet zo gauw zou zien. Vandaar de beginvraag: als jouw loopbaan een paar schoenen zou zijn, wat zijn dat dan voor schoenen?

Zijn het lekker makkelijk zittende, comfortabele schoenen? Af en toe poets je ze en breng je ze naar de schoenmaker voor wat groter onderhoud zodat ze weer maanden mee kunnen?
Zijn het schoenen die hun glans hebben verloren? Schoenen waar je ooit helemaal weg van was maar nu op uitgekeken bent?
Zijn ze te klein geworden? Ben je er eigenlijk uit gegroeid maar je wilt ze nog niet wegdoen omdat ze ondanks de knellende tenen toch nog steeds voldoen?
Zijn ze tot de draad versleten? Je kunt er met goed fatsoen niet meer mee blijven lopen, maar ja: wat moet je anders? Je denkt: Gooi geen ouwe schoen weg voordat je nieuwe hebt.
Zijn ze helemaal uitgelubberd en hebben ze hun model verloren? Slobberen ze een beetje om je voeten waardoor je niet meer zo makkelijk vooruit komt, af en toe valt er zelfs één zomaar van je voet?
Of denk jij: schoenen? Ik ben me er helemaal niet van bewust dat ik schoeisel draag en ik hou me daar ook totaal niet mee bezig, wat een onzin!

Jouw loopbaan als een paar schoenen: zitten ze nog lekker, passen ze je nog steeds, ben je er blij mee? Dan ben je vast en zeker tevreden met het werk dat je nu doet. Knellen ze, zijn ze versleten, ben je erop uitgekeken, zijn het puur functionele vehikels geworden: dan wordt het tijd om in actie te komen. Je kan kiezen: je gaat naar de schoenmaker voor groot onderhoud om ze nieuw leven in te blazen of je gaat overwegen om een paar nieuwe schoenen aan te schaffen. Als je loopbaan er op die manier voor staat, dan raad ik je aan om eens bij een coach of loopbaanadviseur binnen te wandelen. Samen met de coach kun je je loopbaan goed onder de loep nemen en helder op een rijtje krijgen wat je wilt, wat je kwaliteiten zijn, wat belangrijk voor je is, welke mogelijkheden er voor jou zijn en welke stappen je de komende tijd kunt gaan zetten.

Kortom: stap eens binnen bij ProMotion, het loopbaancentrum voor alle OMO-medewerkers, zowel OP als OOP. Je bent van harte welkom!

Jolanda Oorschot