Teamontwikkeling Insights Discovery

Een prettig werkklimaat in een team waarin vertrouwen en open communicatie heerst is één van de belangrijkste aspecten van het werk. Wil jij dit in jouw team stimuleren en verstevigen? Dan is teamontwikkeling met Insights Discovery bij uitstek geschikt. Een investering in tijd en aandacht die zich terugbetaalt in effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

ProMotion is gecertificeerd in het werken met de methodiek van Insights Discovery, een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat mensen meer inzicht geeft in zichzelf en in anderen. Toepassing van Insights Discovery in een team draagt bij aan:

 • het vergroten van inzicht in zichzelf en de ander;
 • het vergroten van begrip voor ieders unieke persoonlijkheid;
 • een helder beeld over kwaliteiten en uitdagingen van het team;
 • verbetering van de interactie met elkaar en derden.

Na invulling van een online vragenlijst ontvangt een ieder een persoonlijk profiel, een uitgebreide rapportage waarin opgenomen: persoonlijke stijl; sterktes/ zwaktes; waarde voor het team; blinde vlekken; effectieve communicatie; ontwikkeltips. Zie hier een voorbeeldrapportage.

Aan de slag met Insights Discovery in je team:

 • Kennismakingsworkshop (1,5 uur). Bekend worden met de kleuren en de bijbehorende gedragsvoorkeuren. Het is een korte, actieve en inspirerende workshop waarin het voor een groot deel draait om het benoemen van elkaars kwaliteiten.
 • Basisworkshop (1 dagdeel). De basisworkshop is een ware ontdekkingsreis door het model. De combinatie van oefeningen en theorie maakt het afwisselend waardoor deelnemers gaandeweg meer over zichzelf én over de anderen leren kennen.
 • Vervolgworkshops (1 dagdeel). Er kan gekozen worden uit diverse thema’s, zoals: communicatiestijlen; afstemmen op en verbinding maken met de verschillende communicatiestijlen; omgaan met ‘lastige types’; feedback geven en ontvangen; omgaan met stress; sterkte en zwakte van het team; teamwiel.

Maatwerk
Er kan een programma op maat worden aangeboden dat zowel in tijdsinvestering als inhoud zo goed mogelijk kan aansluiten op de vraag vanuit het team. Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Geïnteresseerd?
Bel 013-595 53 05 of vul het contactformulier in.

Caecile van Gorp MEd Manager bovenbouw onderwijs De Nieuwste School

Met het team zijn we aan de slag gegaan over de relatie/communicatie onderling. Dat leverde ons goede inzichten en een prettige vorm van communiceren met elkaar op. Doordat je trots en bescheiden wordt van je eigen profiel, sta je steviger in je schoenen en tegelijkertijd zachter naar de ander. Dat is een mooie opbrengst.

  Naam *

  E-mail *

  Mobiel telefoonnummer *

  School *

  Onderwerp

  Bericht
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.