Beïnvloed anderen, begin bij jezelf

Communicatiepatronen herkennen en doorbreken met behulp van de Roos van Leary

We komen allemaal wel mensen tegen waar het niet echt mee klikt of waar we moeite mee hebben, maar waar we wel iets mee moeten: overleggen, samenwerken, naast wonen. We ergeren ons aan andermans gedrag, verbazen ons over hun manier van reageren of we lijken eindeloos langs elkaar heen te praten. Vermoeiend en soms ook frustrerend. In deze training krijg je de inzichten en tips die je nodig hebt om met lastig gedrag om te gaan.

Om anderen te beïnvloeden is het nodig dat je

  • Je realiseert dat je alleen je eigen gedrag kunt sturen
  • Weet wat je wilt
  • Bereid bent iets anders te doen dan je in eerste instantie geneigd bent te doen, om zo ander gedrag uit te lokken.

Verbeter de samenwerking met anderen
Aan de hand van het model van de Roos van Leary laten we je stap voor stap zien hoe je de samenwerking met anderen kunt verbeteren door je eigen gedrag te veranderen. Want het beïnvloeden van anderen begint altijd bij jezelf. Dit praktische model kun je toepassen op allerlei situaties, of het nu gaat om een moeizaam overleg, een conflict met een leerling of lastig gesprek met ouders. Je krijgt inzicht in hoe je een bepaald interactiepatroon zelf in stand houdt. En dat je kunt oefenen met tegengesteld handelen.

Uitgangspunt is: gedrag roept gedrag op. Welk gedrag roep jij op en welk gedrag wil jij oproepen? Dat is een kwestie van kiezen!

Voor wie?
Voor iedereen die bewust wil kiezen voor het meest effectieve gedrag, passend bij het gewenste doel. Met een gezonde dosis zelfkennis, oprechte belangstelling voor anderen en bereidheid om patronen te doorbreken kom je een heel eind.

Wat levert het je op?

  • Je bent je bewust van je eigen aandeel in de interactie: Wat hou jij in stand en welk effect heeft dit op het gedrag van de ander?
  • Je weet hoe je knellende interactiepatronen kunt doorbreken;
  • Je kunt, afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken, bewust kiezen voor een effectieve communicatiestijl.

 

28 oktober 2020
Wanneer?
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze training.
Waar?
OMO-bureau
Spoorlaan 171
5038 CB
Tilburg
Trainer
Noortje van Herpen
Beschikbare plekken
8/8
Beoordeling
Vragen?
Bel: 013-5955305 Mail: promotion@omo.nl