Middenmanagement door Kuijpers & van Gennip

Het middenmanagement is misschien wel de belangrijkste managementlaag in scholen. Veel mensen die in het middenmanagement functioneren, voelen zich vooral speelbal in plaats van spelverdeler. Ze worstelen met verschillende loyaliteiten. Het is duidelijk dat het middenmanagement een apart vak is en dat het een vak is dat je niet zomaar even er bij doet. Het is een vak dat geleerd moet worden.

In onze visie vult de midden manager zijn rol in door zijn persoonlijk leiderschap wat blijkt uit zijn gedrag. Je rol nemen betekent je persoonlijke kwaliteiten gebruiken in dienst van de school. De kwaliteit van het werk in scholen is gebaat bij middenmanagers die zich innerlijk afstemmen op wat er wordt gevraagd en niet slechts de regels volgen.

 

Doelgroep

Teamleiders, adjunct-sectordirecteuren, afdelingsleiders, zorgcoördinatoren, beleidsmedewerkers, sectievoorzitters en LD-leerkrachten die behoefte hebben om een verdiepingslag te maken hun leidinggevende competenties.

 

Over de trainer

Wil Kuijpers, een ervaren leiderschapsopleider en senior- adviseur bij Kuijpers & van Gennip Consultancy. In het verleden heeft hij veel trainingen verzorgd bij onder andere de OMO School of Management (Tias Business School) en de Carmel Management Academie.

 

Samen met zijn collega Laura van Gennip verzorgden zij meer dan 10 jaar een opleiding voor middenmanagers in OMO-verband.  Deze trainingen vinden steeds plaats in het gebouw van OMO.

De scholing wordt aangeboden met open inschrijving en is daardoor toegankelijk voor professionals van alle scholen binnen OMO.

 

Geïnteresseerd?
Download via deze link de uitgebreide beschrijving in pdf over het programma, data, locatie en kosten. Het pdf bevat tevens het inschrijfformulier.